Over het rietdekken

Vos rieten daken is een rietdekkersbedrijf gespecialiseerd in zowel rietdekken in de nieuwbouw als het vervangen van een rieten dak en het onderhouden daarvan. Dit geldt voor zowel een traditioneel dak als een schroefdak.

Vos rieten daken

Een ‘Vos rieten dak’ is van ver al goed te zien. Door de robuuste uitstraling van een dik en stevig pak riet van +/- 33 centimeter aan de voet tot aan +/- 31 centimeter aan de nok zitten wij al ver boven de gebruikelijke waardes. Hierdoor is uw rieten dak van topkwaliteit, zodat u er veel langer plezier van heeft!

Wij maken gebruik van zoetwater riet dat perfect geschikt is voor dakbedekking. Om een goed en kwalitatief dak te realiseren moet het riet per bos geselecteerd worden op dikte, lengte, volume en flexibiliteit. Mede door onze jarenlange ervaring weten wij als geen ander dat het belangrijk is om hier goed op te letten. Ieder pand heeft weer een andere vorm of helling. Daarom bekijken wij al het riet met een kritische blik, zodat u langer plezier heeft van uw dak!

Daarnaast wordt het rieten dak gebonden met een maximaal aantal bindingen per vierkante meter. Dit wordt gedaan met horizontaal gegalvaniseerd staaldraad (dik draad) en RVS draad (dunne draad).

Overige werkzaamheden

Niet alleen voor rietdekken bent u bij ons op het juiste adres, naast rietdekken doen wij ook:

De nokafwerking, die kan worden gedaan met verschillende materialen, waarvan gecertificeerde rietvorsten (verkrijgbaar in de kleuren blauwduif grijs gesmoord en natuurrood) of een koperen nok de meest voorkomende zijn.

Ook timmerwerkzaamheden zijn voor ons geen probleem. U kunt hierbij denken aan het leggen van dakramen of het plaatsen van dakkapellen.

Wanneer uw rieten dak aan vervanging toe is, kunnen wij ook zorgen voor het vernieuwen van de kapconstructie onder uw dak. Of het nu gaat om gordingen, sporen panlatten of dakplaten, wij draaien er onze hand niet voor om.

Kleine metselwerkzaamheden, zoals het repareren of opvoegen van schoorstenen of zelfs het opnieuw metselen hiervan is ook geen enkel probleem.

Voor meer informatie , neem gerust vrijblijvend contact op via het contactformulier.